A mangosztán Délkelet-Ázsiában termő egzotikus gyümölcs, amelyet évszázadok során az őslakók a népi gyógyászatban használtak. A nyugati világ csak most kezdi megismerni ezt a mandarin méretű, mély bordó színű, vastag héjú, hófehér belű, áldásos hatású rendkívül ízletes gyümölcsöt.
A mangosztán húsa bő levű, édeskésen savanyú. A termés sokoldalúan felhasználható, még az értéktelennek tűnő, vastag terméshéjat is hasznosítják. A Karib-térségben teáját isszák fáradtság és rossz közérzet ellen. A brazilok féregtelenítésre és az emésztés elősegítésére fogyasztják, Venezuelában pedig bőrfertőzéseket kezelnek a gyümölccsel elkészített dunsztkötéssel.
A mangosztán igazi értékét az adja, hogy különösen nagy mennyiségű xantont tartalmaz. A xantonok a flavonoidok családjába tartozó rendkívül erős antioxidáns vegyületek, melyek egyes vizsgálatok szerint ötször hatékonyabbak a C és E vitaminnál. Több mint 200 féle létezik a természetben, és minden xanton más és más hatást fejt ki a szervezetre. Ami rendkívül figyelemre méltó a mangosztánnal kapcsolatban az az, hogy 40 különböző xanton jellegű vegyületet tartalmaz.
A XanGo az ital készítésénél a teljes gyümölcsöt felhasználja, csak természetes, tartósítószer nélküli, kellemes ízű mangosztán gyümölcs sűrítményt tartalmaz.
A mangosztán, mint gyümölcs több évszázada ismert és használt, ám gyümölcsitalként való fogyasztása 2002 óta indult el világszerte.
A táplálékunkban lévő mérgező anyagok és a környezetünkben lévő szennyeződések szinte bombázzák szervezetünket. Miért fogyasztanánk akkor nem természetes tápanyagokat, szednénk mesterséges vitaminokat és ásványi anyagokat? Csak és kizárólag az igazi, eredeti táplálék tartalmazza az együtthatás révén a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat.